top of page

EKIPA TK KATORO POTRDILA DRUGO MESTO

VSTOPAMO V ODLOČILNO OBDOBJE

Pred nami samo še dva tedna ligaškega dogajanja. Nekatere uvrstitve so že znane. Nekaj nejasnosti je samo še v ekipni ligi Alpe Adria, kjer se za 3. mesto potegujejo še dve ekipi, z možnostjo, da se jim pridruži še kakšna, odvisno od nepričakovanega razpleta v zadnjem kolu. V Ligi singel moški PRO je pred zadnjim kolom potrebno odigrati še nekaj zaostalih tekem. Podobna zgodba je tudi v ligi Lady.


EKIPNA MOŠKA LIGA ALPE ADRIA:

V zadnji tekmi 8.kola je ekipa TK Katoro suvereno premagala TD Vanganel. Nič niso

prepustili slučaju, na tekmo prispeli organizirano z najboljšo sestavo in tekmo dobili s 3/0. S tem so si kolo pred koncem zagotovili drugo mesto. Le kaj bi bilo, če bi s tako postavo nastopili tudi v prvem kolu, ki so ga izgubili z letošnjimi slavljenci ekipo Portorož veterani.


LIGA LADY CHALLANGER DOUBLES:

Kot rdeča nit se raztezajo odpovedi in preložitve ženskih tekem in to tik pred zaključkom. Za vpis rezultata in uvrstitve, pa bodo morale dame odigrati še nekaj ključnih tekem. Časa pa imajo samo še prihodnji teden. Kljub temu pa so najbolj « pridne in korektne igralke » odigrale svoja srečanja to soboto.


Izolčanki sta po veliki borbi v prvem nizu premagali dvojico iz Trušk z dva nič in si malo popravili uvrstitev na lestvici.

Gaja Padriče pa so v svoji zadnji tekmi ( enako kot Ajba in Izola) premagale prav Ajbo (Kanal ob Soči) in se trenutno povzpele na drugo mesto. Težko ga bo ohraniti, saj imajo dvojice za njima še po eno, dve tekmi. Škoda, da se niso predramile malo prej. Čestitke pa kljub vsemu ekipam AJBE, GAJE IN IZOLE za fair play poteze skozi celotno tekmovanje.


Derbi vodilnih ekip Dante Alighieri I. in Dante Alighieri II.pa je zaznamoval nedeljsko

dopoldne. Kot do sedaj, v preteklih tekmah so igralke Dante I. suvereno zmagale, tokrat nad svojo sestrsko ekipo II. Zmaga jim že zagotavlja prvo mesto. Dante II. pa je še odvisen od rezultatov ostalih preloženih tekem in od rezultata svojega zadnjega srečanja.

Zvezdice zaspanke so se prebudile in v opoldanskem terminu premagale Truskovke in se povzpele na drugo mesto. Svojo usodo rešujejo še na zadnji tekmi. Bo zanimivo.


LIGA SINGEL PRO CHALLANGER, M

V derbiju kola, sta svojo tekmo pripeljala h koncu Edim in Iztok, ki sta v izčrpljajoči tekmi dolgi kar 2 uri in 35 minut prikazala borben tenis, z veliko napakami, pa tudi vrhunskimi potezami. Rdeča nit tega dvoboja pa je bila »pomembnost tekme« in previdna igra. Na koncu je slavil Iztok z 2/1 v nizih in se približal osvojitvi naslova zimskega prvaka. Pa počakajmo še malo, saj ga čakata še dve tekmi.


Božo je zlahka premagal Aleša, ki ni bil v dnevni formi tako, da se razigranemu Božu ni mogel dostojno upirati. Napet obračun je bilo za pričakovati od tekme Matej in Grega, kjer pa je Grega z svojo prepoznavno igro razorožil napadalnejšega Mateja in slavil z 2/0. Da Mateju ne odgovarjajo «mrtve žogice« je bilo vidno zvečer, ko je za ekipo odigral tekmo na prvi >>plošči«. Močni udarci nasprotnikov so mu bolje odgovarjali, žal pa ni imel zadosti pomoči partnerja.


Vanganel, 10.3.2024


Foto utrinki:


65 views0 comments

Comments


bottom of page