top of page

BURNO SOBOTNO DOGAJANJE

Pomembna zmaga Vanganelčanov


Derbi v ligi Singles PRO je postregel z napeto in do konca tesno tekmo.


Edim se je Medotu resno upiral, dobil celo prvi niz, potem pa popustil in prevladale so tekmovalne izkušnje slednjega. Končni rezultat je bil 6/4, 3/6, 3/10 za Medota.

V drugem srečanju je Roberto pri rezultatu 3:4 za Iztoka, zaradi poškodbe, moral predati tekmo. Že položaj na lestvici je narekoval trd boj za vrh, s srečno zmago pa je Iztok ostal vodilni, še brez izgubljene tekme.


Nedeljsko tekmo med Matejem in Božom je dobil slednji in ostaja zvesti zasledovalec vodilnega, kamor se je premaknil tudi Medo. Ostali dve tekmi se morata odigrati do konca meseca.


Tudi ženski del ligaškega tekmovanja je bil osiromašen s preložitvami. Igralki ekipe Ajba sta izgubili srečanje z ekipo Dante Alighieri I. z 0/2. Slednji, izkušeni igralki Taja in Boža sta rutinirano tekmo privedli do konca. Opazno pa je bilo veliko število napak pri gostujoči igralki Jasmini, ki ji igra ni in ni stekla, tako da tudi soigralka Tatjana ni mogla kaj več storiti.


Tudi drugo srečanje v katerem sta se sestali igralki ekipe Izole Darinka in Nevenka, proti favoritkam Zvezdicam zaspankam, za katero sta nastopili Franka in Barbara, se je končala po dobri uri igranja. Favoritki sta zanesljivo premagali Izolanki, kateri sta s svojim korektnim pristopom, organizatorja že nekajkrat izvlekli iz težav pri prestavitvah ostalih.


Za finale tega dne pa sta poskrbeli ekipi v moški ligi Alpe Adria, kjer so se udarili igralci ekipe TK Idrija in domačini TD Vanganel. Pred pričetkom je bilo nekaj taktiziranja in blefiranja, kjer se je vodja domače ekipe poslužil drugačne postavitve na prvi deski. Predvidevajoč, kdo igra pri Idrijcih v prvi dvojici, jim je nastavil, naj mi domača igralca oprostita, »topovsko hrano«. Res sta gladko izgubila, pa vendar sta pokazala pravi karakter.


Gorazd in Jaka sta bila enostavno premočna za Ervina in Sandra. Domači kapetan je vse stavil na igralce druge in tretje dvojice in zadel. Matko in Vlado na drugi in Kalif in Rudi na tretji, so suvereno premagali Idrijce in domačini so vknjižili nove tri točke. S tem so nekoliko ublažili bolečino po nepričakovano gladkem porazu v prejšnjem, kolu proti Umagu.
V upanju, da bodo igralci in igralke v ligah singel PRO, Lady Doubles in ATP Singles in doubles, ponovno in pozorno prebrali pravila in navodila za nastopanje, saj od sedaj dalje ni preloženih tekem brez soglasja nasprotnika. Do sedaj napovedane preložitve bo organizator upošteval, v nadaljevanju pa se vpiše rezultat 0/2. V primeru, da se kasneje igralci-ke dogovorijo za srečanje in ga odigrajo se skladno s tem rezultat tudi popravi.Vanganel, 14.1.2024

Franci

63 views0 comments

Commentaires


bottom of page