top of page

NASMEJANI PORTOROŽANI,

TK Katoro še naprej sledi vodilnim


Prvi teden v letu 2024 je bil nadvse zanimiv. Sredi tedna so se najprej udarili igralci zaostalih tekem v ligi ATP penzija tour, dvojice in singli. Sobotno redno dogajanje so popestrile ekipe v ligi Alpe Adria, nakar je sledila še nedeljska zaostala tekma v ligi Lady doubles. Predvsem v ekipnih tekmah se je iskrilo, veliko število gledalcev pa je imelo kaj videti.


Dogajanje med tednom pri »veteranih« je delno zmotila odjava prisotnosti, tako, da je s soglasjem nasprotnikov v dvojico vskočil kar organizator. Pa tudi to ni pomagalo. Z Milenkom sta nesrečno izgubila po vodstvu 8/4 v tretjem nizu proti Paolu in Oskarju.

Sežanski dvoboj Zvone/ Robert proti Rado/ Branko sta gladko dobila slednja in pokazala kdo je na je Krasu kralj.


V ligi veteranov-posameznikov, Vlado ni imel težkega dela, saj je Roberta domov poslal z rezultatom 6/1, 6/0. Bolj napeto je bilo na srečanju Zdravko proti Darju, kjer je slednji s težavo, pa vendarle v tretjem nizu premagal najstarejšega udeleženca vseh lig Zdravka z 1/2 v nizih.


Sobotno ekipno dogajanje se je začelo s tekmo med ekipama Katoro in Ajdovščino. Z zelo suvereno zmago, kjer so gostom prepustili zgolj 9 iger v treh srečanjih so slavili igralci Katora iz Umaga in dokazali, da so v prvem kolu s porazom verjetno zapravili prvo mesto. Spomnimo, da so izgubili z neposrednim tekmecem Portorožem z 0/3, ker so nastopili nekompletni.


Tudi ekipa lanskih zmagovalcev TK Gorica ni imela težkega dela z nasprotniki iz Sežane in so jih gladko premagali s 3/0, ter tako ostajajo v igri za visoko uvrstitev.

Sledila je prva poslastica dneva, kjer sta se udarili ekipi Umaga in Bukovce. Umažani zmagovalci v prejšnjem kolu nad ekipo Vanganela, so tokrat malo premešali postavitev dvojic, vendar so to storili tudi Bukovčani in po izenačenem skupnem rezultatu, po prvih dveh tekmah, je v tretji sledil preobrat v režiji Mozota in Neva, ki sta tesno v dveh nizih premagala Bobota in Michela in prinesla Bukovci pomembne tri točke. Končni rezultat je bil 1/2 Bukovco.


In že smo pri obalnem derbiju med Hrvatini in Veterani Portoroža. Oslabljeni

Hrvatinčani niso bili kos navdahnjenim Portorožanom, ki razen v tretjem »dvojcu« niso imeli prevelikih težav. Z zmago v tretji dvojici sta Sandro in Roberto premagala Medota in Vilija v tretjem odločilnem tie break nizu s 6/10 in tlakovala pot do suverene zmage z rezultatom 0/3. S to zmago ohranjajo Portorožani 100-odstoten izkupiček v prvih štirih krogih. Vodji ekipe Boštjanu Perkotu se je smejalo, kar se na fotografiji seveda ne vidi, saj ga fotograf ni ujel. V galeriji pa je iz posnetka vidno, koliko gledalcev, si je ogledalo tekme v dvorani, ki sicer ni primerna za povečan obisk gledalcev, nudi pa odlične pogoje za igranje.V nedeljo sta svoje zaostalo srečanje odigrali ženski dvojici Zvezdice zaspanke in Dante Alighieri II. Obe ekipi so pretedentke za visoko uvrstitev, slednjima pa se je poznalo, da so bili prazniki predolgi. Zvezdice zaspanke so s suvereno igro gladko premagale slednje z 2/0. Rezultat 6/1 in 6/3 sicer ne odraža prave slike, saj je bilo v igri kar veliko izmenjav.


Vanganel, 7.1.2024

Franci Hrovat
54 views0 comments

Comentários


bottom of page