top of page

USPELA REVANŠA
Sredino dopoldne, ko so nastopili posamezniki zimske lige ATP penzija tour, je na prvi tekmi prišlo do pomembnega dogodka. Kar 20 let je minilo od poraza Vladota Herica s Francijem. Tokrat pa mu je ta ob vstopu med »penziče« vrnil »milo za drago« in ga premagal z rezultatom, 6/3 in 7/5. V obeh nizih je slednji vodil, v drugem celo 2/5, pa kljub temu je zmaga zasluženo pripadla mlajšemu Vladotu .


Tudi na drugi tekmi se je bil hud boj za zmago med Robertom Tavčarjem in Iztokom

Klenarjem. Iztok je kljub dobri igri, ob napakah v ključnih trenutkih tekmo tesno izgubil z 4/6, 5/7. Robert je tako, vsaj malo oblažil hud poraz v prvem kolu.


Darjo Humar je kljub nervozi premagal še bolj nervoznega Oscarja Cardonea z 2 krat po 6/2. Oscarju ni mogoče očitati negledljivega tenisa, kontinutete pri igri pa nima, prisotna pa je tudi nervoza tako, da je lopar kar nekaj krat poletel po zraku.


»Speedy »Milenko Nemarnik pa proti najstarejšemu članu elitne penzija lige ni imel

težjega dela, saj je s svojo poletnostjo in gibljivostjo, pa tudi z manj leti premagal Zdravka Sirka. Pogumna igra slednjega ni bila dovolj in zmaga je šla v Izolo. Rezultat 6/3, 6/2 pa niti ni pravi odraz tekme, saj je Zdravko z nekaterimi potezami dokazal, da z njim ni lahko »češenj zobati«.
Vanganel 6.12.2023

Franci


37 views0 comments

Comments


bottom of page