top of page

SUVERENE ZMAGE FAVORITEV

Samo ena posamična tekma odločena v tretjem nizuV 5. kolu ekipne zimske lige so favoriti gladko in suvereno zmagali. Še več, tekme so se končale celo uro prej od napovedanega razporeda tako, da si je organizator malo oddahnil. Edina tekma, ki se je zavlekla v tretji niz, je bilo na srečanju med Ajdovščino in Idrijo, pri dvojici Grbec/Žvanut proti Pišlar/ Poljanšek, kjer sta se slednja reševala v tretjem nizu in slavila 8/10.


V »derbiju«, če ga lahko tako imenujemo, so se sestali ekipi iz Ajdovščine in Idrije. Idrci so zmagali s 0/3, to pa je bila najbolj izenačena tekma tega dne. Morda je pri zmagi Idrije prevlada >>izostanek« Gorazda Maraška. (to je samo medklic avtorja prispevka). Umažani, ohrabljeni z zadnjo zmago nad domačini, so v igro proti vodilnemu še neporaženemu moštvu Portorož veterani vstopili hrabro, vendar s pomanjkljivo sestavo. Vodja Portorožanov, ničesar ne prepušča slučaju in je sestavil dobro postavo. Z gladko zmago 3/0 so zadržali prvo mesto na lestvici, v tekmi, kjer so se vseeno morali potruditi. Tako opremljen z uspehi, se vodja Portorožanov odpravlja v tople kraje na oddih. Seveda ne sam.


Hrvatinčani pa vse težje sestavljajo ekipo, enako je bilo tudi tokrat. Goričani z tradicionalno močno ekipo so gladko zmagali s 3/0 in napovedali, da kljub dvema

porazoma še vedno računajo na uvrstitev pod vrh lestvice.

Sežanci se v tekmi niso mogli resneje upirati TK Katoro in so tako gladko izgubili z

rezultatom 0/3. Z osvojenimi novimi tremi točkami TK Katoro tesno sledi Portorožanom in čaka na njihov kiks. Kot spremljajoči sem ugotovil, da selektor Sežancev pri postavitvah dvojic, še ne obvlada posla v celoti. Bo potreben en manjši nasvet. Malo bolj premešana in ciljno nastavljena sestava dvojic, bi marsikdaj v hišo prinesla točko.


Med tednom so bile odigrane nekatere zaostale tekme v ligi SINGEL PRO in ATP penzija tour singles. Napovedani tekmi Haris : Grega ni bilo tako, da je Grega vknjižil prve točke, to pa zato, ker se je Haris poškodoval in lige ne bo nadaljeval. Vsi njegovi nadaljni nasprotniki so tisti teden prosti z vknjiženo zmago. Aleš in Aco pa sta v zaostali tekmi uprizorila pravo dramo, dolgo dve uri v izenačeni tekmi. Slavil je Aleš rezultatom 6/3, 2/6 , 10/6.


V ligi ATP Penzija tour singles sta bili dve tekmi. V prvi sta se dva » ostarela« gusarja , po opravi sodeč, ( glej sliko) Darjo in Franci, spopadla za primat na krovu ladje. Z zmago 6/3 in 7/5 Franci ostaja pod vrhom. V drugi tekmi pa je Milenko hitro strl odpor Roberta in mu zadal še en poraz. Glede na pogoste preložitve tekem, pa bo treba ligo v prihodnosti preimenovati v ........ . ATP sigurno ne sodi v naziv, mogoče liga Voltaren.Vanganel 21.1.2024

Franci


61 views0 comments

Comments


bottom of page