top of page

SKOK IDRIJCEV POD VRH

Portorožani vztrajajo na prvem mestu, veselje po tekmah.Ekipna liga:

Sobotno dogajanje v ekipni ligi so zaznamovali predvsem Idrijci, ki so se z gladko zmago nad Sežanci, povzpeli pod vrh lestvice. Zažigali so pa tudi po tekmi, zasluženo zmago in preboj na 3. mesto so slavili dolgo v noč. Poznala se je pozitivna prisotnost Gorazda na tekmi in po njej.


Portorožani ne popuščajo in trdno držijo prvo mesto. Imajo pa pred seboj še dve zahtevni tekmi. Se bo treba potruditi in obakrat sestaviti dobro ekipo. Derbi Istrianov TK Umag in TK Katora so gladko dobili igralci Katora, ki jih na prvo mesto, ob zmagah do konca, vodita samo dva kiksa Portorožanov. Velik boj se je odvijal na tekmi Ajdovščine in Hrvatinov, kjer so slednji že zaostajali pred tekmo, zaradi odsotnosti prve dvojice. Na drugi so bili Hrvatinčani blizu, vendar sta Ajdovca zmogla toliko zbranosti, da sta slavila v tretjem nizu in ekipi prinesla tri točke.


Liga Lady:

Organizator je postrgal vse proste termine, da je pod streho spravil tri zaostale tekme.

Dodobra se je premešal tudi vrstni red, na vrhu pa še vedno kraljujeta igralki Dante

Alighierija I, ki so tudi tokrat v napetem srečanju proti Doublu SaVa ohranile

nedotaknjeno » mrežo«. Enostavno sta Boža in Taja izkoristili vsako najmanjšo napako Sandre in Vanese. O pomembnosti in izenačenosti tekme govori rezultat sam po sebi 7/6 in 6/4 za Dante I.


Nedeljski dopoldanski razpored sta s tekmami obeležili Dante Alighieri II. z zmago nad Truškovkomi in ekipa Ajbe, ki se je dobro upirala Zvezdicam zaspankam, čeprav bi po rezultatu sodeč nekdo mislil, da je bilo lahko. V nadaljevanju čaka ekipe še velika borba za prve tri pozicije.


Liga Singel PRO, m:

Jagodo na torti sobotnemu dnevu, sta dodala trenutno vodilni Iztok in ozdravljeni Medo. Res, tu smo videli dva popolnoma različna stila igre. Obrambna igra Iztoka se tokrat ni obnesla. Močni in natančni udarci Medota so prevagali in zmaga v treh nizih, po dveh urah igranja je bila pod streho.
ATP Penzija tour-singles:

Sredino dopoldansko dogajanje, ki ga tvorijo tekme lige upokojencev je bilo dramatično do konca. Vse tri tekme posameznikov »mladeničev« so se končale v tretjem nizu, v tako imenovanem dolgem tie breaku. Iztok je v tretjem nizu izpustil vodstvo 7/2 in na koncu moral priznati premoč Milenkotu. Nič manj ni bila razburljiva tekma med Zdravkom in Francijem, ki je po srečnem naključju (udarec z okvirjem) v zadnji točki tekme pri rezultatu 9/8 v tretjem nizu, dosegel pomembno zmago in ohranil visoko uvrstitev.

Derbi začelja, ki sta ga uprizorila Robert in Oscar, se je po gladko dobljenem prvem nizu Oscarja, obrnil v nasprotno stran, kjer je slavil Robert. Oscar iznerviran z mehkejšo igro Kraševca je popustil in predal tretji niz, škoda.


Vstopamo v zadnji del ligaških zimskih tekmovanj, kjer bo napeto vse do konca. Apel vsem nastopajočim, predvsem pri moških singlih in ženskih dvojicah, da terminov za prelaganje skoraj ni več. Vse tekmo morajo biti odigrane do 16.3. zato se prosim malo potrudite tudi sami in kontaktirajte nasprotnike.


Vanganel, 18.2.2024

Franci


45 views0 comments

Comments


bottom of page