top of page

RAZGIBANA TEKMOVALNA SOBOTA

S prvim kolom so se pričele tudi ostale lige v letošnji zimski sezoni, ter tako dodobra razgibala dejavnost v dvorani Vanganel in sicer: liga posameznikov PRO, liga LADY in ena ekipna tekma.


Liga SINGEL PRO,m:

Iztok Kavčič je z manjšo težavo premagal Aca Spasovića. Po izenačenem prvem nizu je Acota v nadaljevanju malo zmanjkalo in zmago je vpisal Iztok. Na trenutke sta prikazala dober tenis z velikim številom izmenjav. Božo Nagode ni dopustil, da bi se prijatelj Haris razigral. Gladko ga je premagal z 2/0 in z učinkovito igro pokazal, da se je pripravljen uvrstiti visoko. Enako je storil tudi Roberto Ceroici, ki je gladko premagal nerazpoloženega Igorja. Slednjemu se pozna pomanjkanje iger in treningov. V zelo izenačeni tekmi sta Aleš Piščanc in Robert Medved - tako zvani Medo- bila hud boj. Rahlo obolelega Medota je Aleš na koncu strl z odigranima dvema malima tiebreakoma. Končni rezultat je bil 7/6, 7/6. Že sam rezultat, govori sam po sebi o izenačenosti in dobrem tenisu. V vnaprej odigrani tekmi je Edim med tednom premagal Mateja, po izenačenem prvem nizu.

LIGA LADY:

Sobotno popoldne so polepšale dame, ki so se pomerile v ligi LADY, dvojice.


Novinki v ligi ekipa AJBE za katero sta nastopili Jasmina in Tatjana, sta kljub oddaljenosti (Kanal ob Soči), hrabro odigrali svojo premierno tekmo proti ekipi C.D.I. DANTE ALIGHIERI II., za katero sta nastopili Barbara M. in Diana O. Slednji sta zmagali z 2/0. Tudi novinki v ligi ekipa GAJA PADRIČE iz zamejstva, v sestavi Tajana Č in Marina M. nista bili deležni boljše sreče. Lanski zmagovalki ZVEZDICE ZASPANKE, Irena V. in Barbara L. sta bili premočni in zmagali z 2/0. Je pa svojo

premoč izkoristila ekipa C.D.I.. DANTE ALIGHIERI I. v sestavi Boža S. in Taja S. ,ki sta po težko dobljenem prvem nizu, kjer sta Izolanki Nevenka in Darinka vodili že z 4/1, zadevo prevzeli v svoje roke in ju premagali z 2/0.

Ekipa TRUSKOVKE, ki sta jo tvorili Nataša Š. In Denis Ž. pa kaj več kot pogumne igre ob rahlo poškodovani Nataši, nista mogli storiti kaj več, saj je ekipa DOUBLE SaVa pač premočna. To se je na koncu odrazilo tudi v rezultatu.
EKIPNA MOŠKA LIGA:

Zanimiv sobotni dan sta zaključili ekipi TD VANGANEL in TK SEŽANA, v peti tekmi prvega kroga, ki se vedno igra naslednji teden, zaradi pomanjkanja terminov v dvorani Vanganel. Domačini so na prvih dveh dvojicah v kategoriji +80 in +95, gostom prepustili zgolj 2 igri v vsaki tekmi po eno. Za domačine »naspidirane« za zmago so nastopili Anže, Hauba, Matej in Kalif.

Vodstvo z 2/0 za TD Vanganel je omogočilo, da je bila tekma na tretji »deski« zgolj formalnost, pa zaradi tega nič kaj manj zanimiva. Tu so gostje dobili obliž v obliki zmage v podaljšanem tie brak nizu, ki se je po izenačenju 7/5, 5/7, odigral in končal z zmago gostov z 7/10. Za zmagovalce iz Sežane sta nastopila Fabio in Ervin, domačo čast sta pa reševala Sandro in Ratko.


Nedeljsko zaostalo tekmo v ligi ATP Penzija tour doubles sta odigrali dvojici Paolo K. in Oskar Č. : Iztoku K. in Božu D. Prvo pisana sta pač bila premočna in gosta domov v Škofije poslala z »biciklom«.


Vanganel, 26.11. 2023

Zapisal : Franci

69 views0 comments

Comments


bottom of page