top of page

PRVO PRESENEČENJEV vodstvu je ekipa Protorož veterani


Že prva tekma je postregla s presenečenjem. Lanska zmagovalna ekipa TK Gorica je

naletela na prebujene igralce ekipe TK Katora, ki je nastopila v popolni postavi in dokaj gladko premagala Goričane s 3/0. Napeto je bilo predvsem v igri druge dvojice, kjer sta Umažana Laganis in Paoletič po veliki borbi odvzela velik sklap Hariju in Walterju. Istrijani so tako napovedali boljše nadaljevanje in bodo še trd oreh ostalim, če bodo na tekme prihajali s tako zasedbo.TK Idrija je v svoji drugi tekmi, po dokaj bledem začetku v 1. kolu, strla odpor igralcev TK Umag, ki niso, razen v tekmi druge dvojice, nudili resnejšega odpora. V tej igri sta Idrca zmogla dovolj moči in zbranosti, da sta v finišu strla gostujoča igralca. Z zmago 2/1 so Idrci in Umažani pri treh točkah na lestvici, enako pa velja za udeležence prve tekme, ki so prav tako pri treh točkah.


Po dveh odigranih kolih je ekipa Portorož Veterani na vrhu lestvice s 100 %

izkupičkom, tako v točkah kot pri »razliki«. V tekmi s TK Ajdovščino so gladko

premagali Ajdovce s 3/0 in zasedli trenutno vodstvo na lestvici. Zmaga jim je dala veliko mero optimizma. To se je odrazilo tudi tako, da so še dolgo po svoji tekmi spremljali razvoj naslednjih konkurentov. So pa kalkulacije nevarna zadeva.
Za večerni dodatek pa so poskrbeli igralci TK Sežana in Bukovca. Po dveh odigranih

dvojicah je bil rezultat izenačen 1/1. Na tretji tekmi pa je bilo vsega. Dokaj sigurno vodstvo niz in 4/2 za Sežano sta Marko in Donato zapravila in tekma se je podaljšala v odločilni niz. Tu pa je prišla do veljavo umirjenost Darka Siliča, ki je ob podpori Ličkota, dvojico mirno vodil do triumfa. Prve točke so tako šle v Bukovco.


Zadnja tekma 2. kola je derbi Koprščine med TK Hrvatini in ŠD Vanaganel bo v soboto 9.12.2023.Vanganel 2.12.2023

Franci

112 views0 comments

Comments


bottom of page