top of page

PRVAKI, » PA BREZ IGRIŠČ«

Na vrhu vse odločeno, v ozadju pa še nekaj neznank


Tokratni komentar posvečamo zaključnim tekmam v ekipni ligi »Challanger Alpe Adria«, kjer so ekipe pred zadnjim kolom, nekako začrtale končni vrstni red prveh treh. Obstaja še nekaj neznank, vendar so pomiki možni samo na poziciji 2 in 3, pa še to minimalni.


Na uvodu v sobotno dogajanje Portorožani niso nič prepuščali slučaju, na tekmo z Idrijo so prišli v najmočnejši zasedbi, gladko premagali Idrce in dokončno osvojili naslov. Temu primerno so ga znali že po tekmi proslaviti. Kaj šele bo, ko jim izročimo pokal. So se pa Idrci izkazali na drug način, zato jim gre vsa pohvala.


Številčno oslabljeni Hrvatinčani so prišli na tekmo s Sežano z dvojico manj. Manjkala jim je prva dvojica. Sežanci so pristali na dvoboj, povedli z 1/0, nato pa izgubili oba preostala srečanja in zmaga je šla na »hrib«. Namestnik vodje Hrvatinčanov, se je oddahnil, saj se končuje njegovo obdobje skrbi, ki jih je podedoval od Gianfranca. Sežanci so s postavitvijo izpustili iz rok priložnost za nove tri točke. So pa ekipa z največ » tesnimi« porazi.


Ajdovci so po gladko dobljenem, prvem dvoboju povedli proti Umagu. Gostje iz Istre so se v nadaljevanju zbrali in osvojili nove tri točke, ki jih držijo v skupini ekip pod vrhom. Pred zadnjim kolom so v skupini treh ekip s po 14 točkami.


Goriški derbi med Bukovco in Gorico so dobili »mlajši » člani TK Gorica z rezultatom 2/1 in se obdržali v skupini treh z enakom številom točk.


Zadnje srečanje tega kola bo v soboto, kjer Katoro potrjuje drugo mesto, Vanganelčni pa upajo na presenečenje, da si že pred zadnjim kolom zagotovijo tretje mesto.


Da bi bila sobota malo »lepša » pa so se potrudile dame, ki so odigrale zaostalo tekmo. Pozno v noč so igralke Doubla SaVa premagale ekipo Ajbe, ki jim gredo vse čestitke za fair potezo in prihod iz oddaljenega kraja v Soški dolini. Dame pa čaka v ligi Lady napornih 10 dni, da ob igranju rednega kola odigrajo še zaostale tekme. Pa več v naslednjem prispevku.


Vanganel, 3.3.2024

FranciModerni gripi mlajših igralcevUtrinki tekme:52 views0 comments

Comments


bottom of page