top of page

»PENZIĆI« ZAKLJUČILI LETO 2023

Da se ne dajo kljub poznim letom, gripi, Covidu in prehladom, so z tekmami v zadnjem tednu pred Novim letom dokazali igralci lige ATP penzija tour v kategoriji posameznikov in dvojic. Ker je bolezen v posteljo prikovala nekaj igralcev so v ligi posameznikov nastopili samo štirje.


Vlado Heric, kot glavni pretedent na prvo mesto je dokaj lahko, s svojo napadalnejšo

igro, premagal Darja s 6/2, 6/2. Malo težje je bilo Franciju, ki je tradicionalno

neugodnega Milenka poslal domov s 6/3, 6/3.

Teden za tem, pa so se v skoraj kompletnem krogu, kljub manjšim prilagoditvam pomerili še akterji v ligi ATP Penzija tour –dvojice. Vodilni dvojici sta zmagali in nadaljujeta z mrtvim tekom. Čano in Zdravko sta sicer bila ogorčen boj za zmago in to jima je na koncu proti Radetu in Branku tudi uspelo, toda šele v zadnjem odločilnem tie break nizu. Z zmago 2/1 v nizih ostajata vodilna. Nič manj nista zaostajala Ratko in Franci, ki sta suvereno s 6/2 in 6/0 poslala domov na trening Iztoka in Boža. Sedaj resno sledita vodilnima Čanu in Zdravkotu.


Drugi dve partiji sta zaradi bolezni bili rahlo pomešani. Ker je Levko v outu za tenis v

zimskem obdobju, ga je do konca lige zamenjal Milan M. Za samo eno tekmo je vskočil Marjan Cergol in zamenjal obolelega Roberta Tavčarja. Pa niti frišna kri ni pomagala. Zvone z pojačitvenim Marjanom ni mogel parirati Milenku in Bobotu, ki sta slavila s 7/6 in 6/0. Tudi druga pomešana dvojica Biba in pojačanje Milan M. nista uspela premagati lanske vice prvake. Rezultat 7/6 in 6/2 za Sežanca Darja in Ervina, pove vse.


Močno upamo, da si bodo old timerji vzeli čas za počitek v tednu, ki je pred nami, se

pozdravili in preverili svoje fizične sposobnosti. Teoretično znanje je prisotno, šepa pa realizacija.V NOVEM LETU ŽELIM AKTERJEM V OBEH LIGAH, SREČNO, PREDVSEM PA ZDRAVO NOVO LETO 2024!

Vanganel 27.12.2023

Franci


38 views0 comments

Comments


bottom of page