top of page

PA SMO JO DOČAKALI

Prvo zmago Sežane in odmevno zmago Umaga


Tudi med tednom je bilo zanimivo. Če Franci in Zdravko v ligi ATP Penzija tour nista imela pretežkega dela in sta z osvojenima točkama zadovoljna, pa se je v kraškem derbiju iskrilo. Še vedno upajoča na končni uspeh sta Ervin in Darjo premagala Paola in Oskarja, še ena pretedenta za visoko uvrstitev. Po izenačeni tekmi, ki se je odločila v tretjem tie break nizu, sta slavila Ervin in Darjo z rezultatom 6/3, 3/6 in 10/5.


Sobotno dogajanje je zaznamovala odmevna zmaga Umaga nad Goričani, ki so tokrat klonili z 2/1. S tem so si verjetno zapravili vse šanse za končni uspeh. S to zmago pa so Umažani, pod taktirko Bobota najavi resen interes po osvojitvi 3.mesta. Ekipa Gorice, je na srečanje prispela z rahlo spremenjeno postavo. Edino točko za Goričane sta prispevala vodja ekipe Miha in znani veteran Bobek.

Odmeva predvsem prva zmaga Sežane, ki jo je dosegla proti ekipi TK Ajdovčšine. Ta je prav tako pripotovala brez dveh adutov. Sežanci pa so upoštevali nasvet izpred 14 dni in sestavili ekipo tako kot je treba. Ker se je tekmo po dogovoru med vodji začela s tretjo dvojico, so po izenačenju na 1/1, odločitev o zmagovalcu prinesla Nejc in Marko. Tako je bila prva zmaga pod streho. Le tako naprej.Ekipa Bukovce je tudi tokrat na prizorišče prispela s samo štirimi igralci (poškodbe in

bolezni). Na ta način so skladno s pravili, Idrijci povedli z 1/0. Tudi v nadaljevanju so

igralci Idrije izpolnili vsa navodila »rezervnega selektorja Gorazda« in tekmo uspešno

pripeljali h koncu. Bukovčanom ni pomagala niti borbena igra Darko S. in Ličkota, ter povratnika med nami Darka Bagona. Žal.

Večerna tekma pa je bila zgolj formalnost. Glavni favoriti ekipa TK Katoro ni imela težav (razen na tekmi prve dvojice), kjer je »moja mušterija Deki« s partnerjem Vitom za las izgubil srečanje (opomba avtorja komentarja). Oslabljeni Hrvatinčani se tudi na ostalih dveh tekma niso proslavili in gladko izgubili. Vsa čast gre vsem igralcem Hrvatinov in Bukovce, ki kljub pomanjkljivi številčnosti, zmorejo odigrate tekme.


Nedelja je bila rezervirana za odložene tekme, tako sta se pomerili dvojici v ligi LADY ,

Truskovke : Ajba in Gaja proti Dante Alighieri II. Truskovki Nataša in Denis sta prvi niz dobile v malem tie breaku. Po izenačenju v nizih je sledil velik tie break, ki sta ga dobili severni Primorki. V igri je bil viden velik napredek Truskovk, saj so v prvem nizu delovale samozavestno, ne poznavajoč moč nasprotnic, sta se samozavestno lotili posla. Vendar je prevladala večja mera izkušenj s težkimi tekmami, tako, da sta srečanje na koncu dobili Jasmina in njena nova soigralka Karmen. Zaslužen »bravo« vsem štirim igralkam za borbo do zadnjega diha.

Enako strnjene misli lahko namenimo derbiju med zamejkami iz Gaje Padrič in Dante

Alighieri II. Po gladko dobljen prvem nizu za Gajo, ob večjim številom napak Barbare, sta se z Damjano zbrale in dobile naslednji niz. Ponovno je odločal velik tie brak , ki sta ga tesno dobili Koprčanki. Marina in Tatjana sta rahlo padli proti koncu srečanja, zato je zmaga ostala na Obali. Bravo vsem štirim akterkam za prikazan tenis in veliko borbenost.


Srečanje v vnaprej, sta igrala Božo in Grega , ki ga je ob začetnih težavah, dobil Božo in se priključil vrhu lestvice v ligi SINGLES PRO.


Vanganel, 4.2.2024

Franci

62 views0 comments

Comments


bottom of page