top of page

NA POLOVICI LIGAŠKEGA DOGAJANJA

V ligi LADY in ATP penzija tour in singlih PRO precej preloženih tekem.Sredine tekme


Že sredino poizvedovanje o terminih za nadomestitev odloženih tekem v ligi ATP Penzija tour, ni obradilo sadov, prav tako pa usklajevanje terminov pri »damah«, kjer je bilo kar nekaj odloženih tekem.


V ligi dvojic pri »old timerjih« sta trenutno vodilna Čano in Zdravko s porazom 0/2 proti Darju in Ervinu zapustila prvo mesto na lestvici. Tega sta s še eno suvereno zmago prevzela Franci in Ratko, ki sta z 2/0 premagala Zvoneta in Roberta. Kandidata za vrh, Oskar in Paolo sta v »kraškem« derbiju premagala Rada in Branka z 2/0 in napovedala ogorčen boj za končno osvojitev prvega mesta. O končnem vrstnem redu pa bodo odločali še derbiji trenutno najvišje uvrščenih.

Zaostalo tekmo v ligi ATP penzija tour singel je v srečanju med Vladom in Iztokom dobil Vlado z gladkih 2/0 in dokazal, da mu v tej ligi ni para. Suvereno je v vodstvu, brez izgubljenega niza.


K sredinem dogajanju pa so svoje dodale še »dame«, ki so odigrale zaostalo tekmo v svoji ligi. Tekma je bila odigrana v Kopru med ekipo DOUBLE SaVa v sestavi Vanesa in Sandra in ekipo GAJE iz Padrič. Trdo, izenačeno tekmo, ki sta jo po ogorčenem boju, ki je trajal 2 uri in pol dobili slednji, Tatjana in Manuela, se je končala z rezultatom 7/5, 5/7, 7/10 za zamejki.

Kar eno uro daljša tekma je posegla tudi v razpored terminov v balonu na ŠRC Bonifiki. Za spretno rešitev terminov, pa je poskrbel naš »Caco«, za kar mu gre vsa pohvala in hvaležnost.


Sobotno dogajanje


Tudi sobotni razpored je bil okrnjen zaradi odpovedi tekem, posledično zaradi bolezni. Že prva tekma v soboto, je bila manjše presenečenje, ne toliko zmaga Edima, kot gladek poraz Boža, ki ni mogel razviti svoje napadalne igre. Temu se je lepo prilagodil Edim in zasluženo slavil. Vse to je izkoristil Aleš, ki je v napeti in izenačeni tekmi, tesno premagal Mateja. Z svojo gibljivostjo je polovil vse žogice in spretno zaključeval, ter se s tem v vodstvu pridružil Iztoku, ki svoje tekme zaradi bolezni Medota ni odigral. Derbi spodnjega dela tabele pa sta odigrala Aco in Grega. Slednji je zmogel toliko moči in koncentracije v zaključku, da je v podaljšanem drugem nizu strl odpor Aca in vknjižil nove tri točke.


Dogajanje v kategoriji »Lady« so zaznamovale odložitve, pa kljub temu sta obe popoldanski tekmi bili zanimivi in po svoje tudi izidi rahlo nepričakovani. Ne gre samo za zmago ekipe SaVa proti Izoli, temveč tudi za gladko zmago »nonic« Bože in Taje v ekipi Dante Alighieri I., proti Zvezdicam zaspankam. Franka in Irena sta si izbrali pravo ime, saj sta na igrišču delovali kot nakazuje naziv. Rezultat tekme je bil 2/6 in 3/6 za DA I.


Če sta v sredinem maratonu (glej zgoraj pod sredino dogajanje) igralki Doubles SaVa nesrečno izgubili tekmo proti Gaji, sta se Vanesa in Sandra tokrat srečno izvlekli in zabeležili pozitiven rezultat 2/1 v srečanju z Izolo. Darinka in Nevenka sta se z borbeno igro vrnili v srečanje, kljub temu da sta že izgubljali z 1/0 in 5/2 v drugem nizu. Bravo.


Zadnjo večerno tekmo 5. kroga ekipne lige sta odigrali ekipi TD Vanganel in Bukovce. Slednji so po predhodni napovedi na tekmo prispeli z 4 igralci ( pravila to dovoljujejo, ob pristanku nasprotnikov). Domačine so slednje premagali z 3/0. Kljub temu, da so že pred začetkom povedli z 1/0, niso prepuščali nič slučaju. Z zmago so se povzpeli pod vrh lestvice.


Vanganel 28.1.2024

Franci Hrovat

66 views0 comments

Comentarios


bottom of page