top of page

DERBI VANGANELČANOM


Tokratna sobota je bila malce okrnjena, zaradi nekaterih odpovedi, kot posledica bolezni. Na dopoldanske programu so bile na sporedu tekme posameznikov v ligi SINGLES PRO, sledile so tekmi v ligi Lady in kasneje še »koprski« ekipni derbi.


Aco je v zanimivi tekmi, polni samospoštovanja do nasprotnika premagal Harisa in

vknjižil prvo zmago. Mali derbi tega kola, pa je sledil. Udarila sta se Edim in Aleš. Napeta tekma polna lepih potez in borbenega značaja, se je končala z zmago Edima z 2 krat 7/5. Z zmago se je Edim pridružil v vodstvu Božu in Iztoku. Ta dva, sta svoji tekmi odigrala že vnaprej. Med tednom je Iztok gladko premagal Mateja, na velikem derbiju pa sta loparje prekrižala Božo in Roberto. Slednji, kljub odlični teniški tehniki, predvsem v prvem nizu, ni mogel parirati Božu, ki je s svojo hitrostjo in gibljivostjo polovil vse žoge. Odlično je odigral kar nekaj forhand inside udarcev in pripeljal tekmo h koncu. Rezultat 1/6, 6/4 za Boža.


Tretja tekma med Medotom in Igorjem pa se je nesrečno končala za Igorja, ki je

zaradi poškodbe pri 5/6 v prvem nizu moral tekmo predati zaradi poškodbe rame.


V ligi LADY sta bili odigrani samo dve tekmi, saj je v koledar posegla bolezen. Tako sta igralki dvojice Dante Alighieri I. gladko premagali dvojico Truskovk. Rezultat ni bil

ugoden za slednje, zato ga niti ne omenjemo zaradi spoštovanja.

Enako se je zgodilo dvojici Izole, (katerim gre vse priznanje za fair odnos), ki sta izgubili z dvojico Dante Alighieri II. Pozna se, da igralke obeh dvojic Dante Alighieri med tednom malo potrenirajo.


Pozen popoldanski termin pa je bil rezerviran za derbi ekip iz zaledja Kopra v ekipni ligi Alpe-Adria. Ekipa Hrvatinov je tokrat gostila (domačine) ekipo TD Vanganel. V igri je bil prestiž. Obe ekipi sta imeli podobne težave pri sestavi, ki jih narekuje starostna omejitev. Stave na zmago ene ali druge ekipe bi bile rizkantne, kar se je na koncu tudi izkazalo.


V igri prve dvojice sta Vanganelčana Sara Palčič in Mladen Rudonja (Rudi) razbila

Hrvatinčana Pleskota in Vita, ter jima prepustila zgolj 2 igri. V igri druge dvojice sta

Jure in Hauba podlegla pritisku in v ne preveč konkretni igri z mnogimi napakami, izgubila srečanje proti fenomenalnemu Sandiju in že ogretem Medotu. Tako je vse breme odločitve o zmagovalcu, preneslo na rezult tretje dvojice (+110).


Renomiranima igralcema Dekiju (Dejan Cvjetković) in Stojanu Tomoviču, sta se zoperstavila Matko (Matej Miloševič) in Franci Hrovat. Nepričakovano pa sta, po borbeni igri in prodornih udarcih Matka in asistenci Francija slednja tudi slavila. Po dveh nizih je bil rezultat 1/1, v tretjem podaljšanem tie break nizu, pa sta z rahlo pomočjo sreče in dvojne napake Dekija slavila Vanganelčana. Končni rezultat tekme je bil 1/6, 6/2, 6/10 za goste (TD Vanganel). Vanganelčani s to zmago ohranjajo 100 % izkupiček in so se na lestvici pridružili

veteranom Portroža.


Naslednje kolo se igra v soboto 16.12.2023.


Vanganel, 9.12.2023

Franci62 views0 comments

Comments


bottom of page